Brasil
Process – 2x Fermented Honey
Odroda – Catuaí 144
Nadmorská výška – 980 – 2,500 m.n.m
Región – Serra do Salitre, Cerrado Mineiro
Farma – Vinhal Cafés Artesanais,
Farmár – Rafael Vinhal
Praženie – Espresso, Filter
Chuť – pečené jablka, hruška, karamel
Brasil Vinhal ML18
Tento mikrolot sám Rafael pomenoval - Super čistý a vybalancovaný. Toho, kto čaká tradičné brazílske tóny ako oriešok a čokoláda určite prekvapí. Rafael sa už dlhé roky venuje fermentovaniu tradičných odrôd a dosahuje fantastické výsledky. Lot odrody Catuaí 144 fermentoval hneď dvakrát. Ako táto dvojitá fermentácia prebiehala ? Prvá fermentácia prebehla ako aeróbna, suchá fermentácia na dobu 36 hod. Ďalej bola káva vystavená termálnemu šoku, zbavená šupky a následne znovu prebehla fermentácia. Druhá fermentácia prebiehala na dobu 122 hod., anaerobne s maximom dužiny. Následne káva schla po dobu 25 dní. Profil kávy je perfektne vyvážený. Káva má plnšie telo a prekvapivo s klesajúcou teplotou rastie jej kvalita. V aróme kávy môžeme cítiť broskyňu, zelené jablko a hrušku. V chuti kávy objavíme tóny pečeného jablka, hrušky a karamelu.
- Názov
- Brasil